Auditie voor de herneming van Pulse en Thirteen Images From The Dark Land

Een coproductie van De Châtel sur place en SALLY Dansgezelschap Maastricht

Thirteen Images

Krisztina de Châtel zoekt ervaren danser (m) voor de herneming van bestaande choreografieën met repetitieperiode in het voorjaar en première in het najaar van 2019.

Thirteen Images From The Dark Land en Pulse
Met Thirteen Images From The Dark Land (2017) creëerde Krisztina de Châtel een duet waarin menselijk contact centraal staat. We herkennen de huidige, onrustige hedendaagse wereld in de ontmoeting tussen twee mannen die verbondenheid met elkaar vinden.
In Pulse (2007) worden drie mannen en drie vrouwen door repetitieve pianoklanken meegetrokken als door een orkaan. Muziek en beweging duwen ze samen de ruimte in, soms als groep dan weer individueel en in duet.

Voor deze herneming zoekt Krisztina de Châtel specifiek een ervaren mannelijke danser met een lengte van 1,75-1,80m, sterke danstechniek, virtuositeit en precisie.

De kandidaten hebben een vakopleiding afgerond, bij voorkeur modern/contemporary, en een affiniteit met vaststaande repetitieve en minimalistische bewegingspatronen. Zij beschikken over uithoudingsvermogen, sprongkracht zowel als floorwork skills. De voorkeur gaat uit naar dansers die vanuit hun achtergrond de inhoudelijke reflectie over culturele identiteit die in deze voorstelling speelt kunnen versterken.

Een compilatie van Pulse is te zien op YouTube.

Beschikbaarheid

Mei en juni 2019 repetitieperiode
Juli 2019 en eind augustus 2019 voorstellingen op festivals (o.v.)
Half september tot half december 2019 Nederlandse tournee

Aanmelden

Meld je aan voor 1 november 2018 door een mail te sturen met cv, foto en links naar video opnames naar swantje@kdechatel.com
Je dient beschikbaar te zijn gedurende de repetitie en speelperiode.

Auditie

Zaterdag 17 November 2018. Na aanmelding ontvang je bericht of je uitgenodigd bent voor de auditie en krijg je meer informatie over de locatie. Er is geen vergoeding voor de auditie.